Magyar Hungarian English English
 
<
 
 
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a.,  e-mail: eltecon@tatk.elte.hu,  tel: 372-2500/6630
 
A A A

Nem közgazdasági alapszakról jelentkezőknek

Képzésünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a más képzési ágakból érkező hallgatókkal is megszerettessük és elsajáttítassuk a közgazdaságtan mesterségét. Kifejezetten örömmel látunk olyan hallgatókat, akik vállalják a némi többlet munkát, amivel be tudják pótolni a közgazdasági alapképzések legfontosabb ismeretanyagát. Elsősorban társadalomtudományi és természettudományi területről érkezők számára nyújtunk vonzó lehetőséget.

 

A társadalomtudományi alapszakokról jelentkezőknek azt ajánljuk, hogy a mesterszak első félévében kezdődő mikroökonómia és ökonometria tárgyak alapismereteire fordítsanak különös figyelmet a felvételi során, mert ezekben nagyon gyors ismétlés után kezdődik el a mesterszintű tananyag elsajátítása. A makroökonómia és módszertani (matematikai) ismeretekből kiegészítő kurzusokat (precessiont) kínálunk az őszi félév során. A kiegészítő kurzusok összesen nem haladják meg a 10 kreditnyi követelményt.

 

A természettudományi alapszakokról jelentkezőknek is azt ajánljuk, hogy a mesterszak első félévében kezdődő mikroökonómia és ökonometria tárgyak alapismereteire fordítsanak különös figyelmet a felvételi során, mert ezekben nagyon gyors ismétlés után kezdődik el a mesterszintű tananyag elsajátítása. A  természettudományi alapképzéseken elsajátított módszertani alapokkal könnyen be lehet kapcsolódni a közgazdasági mesterszakba, így számukra csak a makroökonómia tárgyból ajánljuk a kiegészítő kurzust (precessiont). A kiegészítő kurzusok összesen nem haladják meg a 10-15 kreditnyi követelményt.

 

Azoknak, akik mesterszakunk versenypolitikai, szabályozási, ágazati elemzési iránya  iránt érdeklődnek, mindenképpen javasoljuk, hogy a tanszékünk alapszakos tárgyai között hirdetett Pénzügyi és számviteli ismeretek tárgyat is vegyék fel a tavaszi félévben, például szabadon választható kreditkeretük terhére.

Valamennyi jelentkezőtől elvárjuk, hogy képes legyen angol nyelvű szakirodalom önálló megértésére.