Magyar Hungarian English English
 
<
 
 
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a.,  e-mail: eltecon@tatk.elte.hu,  tel: 372-2500/6630
 
A A A

Váradi Balázs

tudományos munkatárs

e-mail: balazs.varadi_kukac_gmail.com
szobaszám: É 3.57
fogadóóra: egyeztetés alapján


Váradi Balázs az ELTEcon egyik alapítója.
A Marx Károly (ma Corvinus) egyetem népgazdaság tervezése szakán szerzett abszolutóriumot 1992-ben. Az egyetem után egy évet az MTA Közgazdaságtudományi Intézetében dolgozott, majd felvételt nyert a New Haven-i Yale Egyetem közgazdaságtan programjába, ahol előbb MA és MPhil, 2001-ben pedig PhD fokozatot szerzett.
1999 és 2005 között ‘instructor', majd ‘assistant professor' státuszban a Közép-Európai Egyetem Politikatudományi Tanszékén tanított. A 2005-2006-os tanévben az Open Society Institute ösztöndíjával a Szentpétervári Állami Egyetem és az amerikai Bard College részeként működő Smolny College vendégoktatója volt, később, 2007. január elseje és május 31-e között Magyarország miniszterelnökének főtanácsadójaként oktatás-, egészség- és más gazdaságpolitikai kérdésekkel foglalkozott. Tanított vendégoktatóként a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, a Corvinus Egyetem közgazdaságtan programjában, a CEU Közgazdaságtan Tanszékén, a Gazdasági Versenyhivatalban, a Rajk László Szakkollégiumban és a Széchenyi István Szakkollégiumban.
1997 óta folyamatosan ad Magyarországon és külföldön köz- és oktatáspolitikai politikai tanácsokat, többek között Magyarország Oktatási Minisztériumának, ill. a Világbank megbízásából a grúz kormánynak. 2008 ősze óta a szakpolitikai elemzésekkel foglalkozó Budapest Intézet vezető kutatója.

Személyes adatlap - Budapest Intézet