Magyar Hungarian English English
 
 
 
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a.,  e-mail: eltecon@tatk.elte.hu,  tel: 372-2500/6630
 
A A A

Végzettjeink kiemelkedő külföldi mesterképzésekben

Beszámolók a végzett hallgatóinktól

Telek Ádám, végzett hallgatónk Telek Ádám,
2011-ben végzett az ELTECON-BA képzésben

Jelenleg évfolyamelső Európa egyik kiemelkedő közgazdasági mester/doktori programjában (University of Alicante, Quantitative Economics Doctorate Program, 2. évfolyam

„Amikor 2008-ban elkezdtem az ELTE Alkalmazott Közgazdaságtan alapszakját (ELTECON-BA) az egész oktatási forma egy izgalmas kísérlet volt még a tanári karnak és végső soron nekünk, diákoknak is. Egy kísérlet, aminek az volt a célja, hogy a világ előkelő Master vagy PhD programjaiban megkövetelt alaptudást és rutint szerezzünk a közgazdaságtan mai aktuális kérdéseiben és problémáiban. Visszatekintve arra a 3 évre, amit az Elteconon töltöttem, és azokra a tapasztalatokra, amik azóta értek az Alicantei Egyetem PhD programjában, azt gondolom, hogy a kísérlet sikerrel járt. Kulcsszavakba sűrítve három dolgot köszönhetek az Elteconnak: színvonalas tanterv, erős motiváció és remek társaság. Az alicantei évem alatt bizonyságot nyert számomra, hogy a tanterv nemcsak átgondolt és összehangolt volt, de valóban azt tanították nekünk az Elteconon, amit a világ egyetemein elvárnak a diákoktól. Az alacsony felvételi létszámok és a lelkes tanári gárda lehetővé tette, hogy egy motiváló környezet alakuljon ki a szakon, ahol a követelmények kihívásnak tűnnek, nem pedig valami ördögtől való ostoba gáncsnak. Ennek a folyamatos figyelemnek és biztatásnak volt köszönhető, hogy egyáltalán felmerült bennem, hogy beadjam a jelentkezésemet egy külföldi programra. Nekem a társasággal is nagy szerencsém volt az Eltecon évei alatt. A közös feladatok és élmények összekovácsolták az évfolyamomat, egy egymást segítő és egymástól tanulni vágyó csapat jött össze, akik mellett nem tűnt elszalasztott bulinak a közös tanulás. Hogy ilyen társaság mindig kialakul, azt persze garantálni nem lehet, de talán nem véletlen, hogy az utánunk következő évfolyamoktól is hasonlókat hallottam vissza. Én azt gondolom, hogy még csak nem is kell ahhoz jegybanki vagy akadémiai karrierre vágyni, hogy valaki nagyon jó érezze magát az Elteconon. Az értékes és piacképes ismereteket itt olyan módon kapja meg az ember, hogy közben nem megy el a tanulástól az életkedve, hanem éppen ellenkezőleg, egyre szívesebben néz szembe komoly (akár külföldi) kihívásokkal, ahol a világ más színvonalas programjaiban képzett közgazdászhallgatókkal mérheti össze tudását.”

Szőke Bálint, végzett hallgatónk.Szőke Bálint,
2011-ben végzett az ELTECON-BA képzésben
Jelenleg évfolyamelső Európa egyik kiemelkedő közgazdasági mesterképzésében (Institute for Advanced Studies, Vienna, MSc in Economics, 2. évfolyam)

"Számomra egyértelműen az ELTECON-BA jelentette az ugródeszkát a külföldi továbbtanulás, illetve egy reménybeli akadémiai karrier felé. Az ország egy másik közgazdasági programjában csalódva jelentkeztem az épp akkor induló ELTECON-BA szakra, ahol azonnal nyilvánvalóvá váltak a különbségek: a tanterv átgondolt, jól felépített, az órák ténylegesen egymásra épülő rendszerben szervezettek. Emellett a tanárok folyamatos kapcsolatban vannak mind egymással, mind a hallgatókkal, ami biztosítja hogy mindenki fejlődését figyelemmel tudják kísérni. Diákként mindig maximálisan számíthattunk a tanárok támogatására, akár szakmai kérdésekről, akár munkahelyi, illetve továbbtanulási tanácsokról volt szó. A program kétségtelenül kemény munkát követel, de mindez több, mint kifizetődő. Egyrészt a tananyag a közgazdaságtan széles spektrumát lefedi, ami által a diákok megismerhetik, hogy ténylegesen miről is szól a közgazdságtan, illetve milyen lehetőségeK nyílnak a tárgy iránt elkötelezettek számára. Másrészt saját tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a program teljes mértékben a nyugati standardokat követi, ami egy külföldi továbbtanulás, vagy egy komoly hazai elemzői munka esetén megfizethetetlen előnyt biztosít."

Csaba Dániel
2011-ben végzett az ELTECON-BA képzésben
jelenleg évfolyamelső Európa egyik kiemelkedő közgazdasági mesterképzésében (Autonomus University of Barcelona, Masters in Economic Analysis, 2. évfolyam)

„Az Eltecon által nyújtott képzést azoknak ajánlanám, akik szeretnék logikus és konzisztens keretbe foglalni a gazdasági és társadalmi folyamatokat. A program mind a módszertani eszközök, mind az intuitív szemlélet terén biztos alapot adott közgazdaságtani kérdések elemzésére. A tanszék támogatásának köszönhetem, hogy a megszerzett ismereteket a világ különböző izgalmas pontjain színvonalas intézményekben tudom alkalmazni és gyarapítani."